Музеи Азербайджана

“Açıq qapı” günləri təşkil olunacaq

Mədəniyyət Nazirliyinin tabeliyində fəaliyyət göstərən Heydər Əliyev Mərkəzləri, muzeylər, tarix-mədəniyyət qoruqlarında “açıq qapı” günləri təşkil olunacaq.

Mayın 18-də Beynəlxalq Muzeylər Gününə həsr olunmuş “Muzeylər bərabərlik üçün: müxtəliflik və inklüzivlik” mövzusunda onlayn beynəlxalq konfrans keçirildi. Konfrans Mədəniyyət Nazirliyi və Beynəlxalq Muzeylər Şurası (İCOM) Azərbaycan Milli Komitəsinin təşkilatçılığı ilə reallaşdı.

18 may - Beynəlxalq Muzeylər Günüdür

Hər il mayın 18-i dünya ölkələrində Beynəlxalq Muzeylər Günü kimi geniş qeyd edilir.

Quba rayon Tarix-Diyarşünaslıq Muzeyinin 85 yaşı tamam olur

Muzeyin əsası görkəmli ziyalı və din xadimi Əhməd Əfəndi Çələbizadə tərəfindən qoyulmuşdur. O, 1924-cü ildə dərs dediyi mədrəsədə tarix muzeyi yaratmış, burada Azərbaycan tarixinə aid materialları toplamışdır. Eksponatların əksəriyyəti Əhməd Əfəndiyə məxsus olmuşdur. Bununla yanaşı, o, idarə və təşkilatlar, ayrı-ayrı şəxslərlə əlaqə saxlamış, bir sıra əşyaların muzeyə verilməsinə nail olmuşdur. Bu əşyalar sırasında qədim əlyazmaları və kitablar, xalça və xalça məmulatları, xalq tətbiqi sənəti nümunələri, zərgərlik məmulatları olmuşdur.

“Muzeylər bərabərlik üçün: müxtəliflik və inklüzivlik” adlı onlayn beynəlxalq konfrans təşkil olunacaq

Mayın 18-də Mədəniyyət Nazirliyi və ICOM Azərbaycan Milli Komitəsinin təşkilatçılığı ilə Beynəlxalq Muzeylər Gününə həsr olunmuş “Muzeylər bərabərlik üçün: müxtəliflik və inklüzivlik” adlı onlayn beynəlxalq konfrans keçiriləcək.

Beynəlxalq Muzeylər Günü ölkəmizdə onlayn formatda silsilə təqdimatlar keçiriləcək

Hər il mayın 18-i dünyada Beynəlxalq Muzeylər Günü kimi qeyd olunur. Beynəlxalq Muzeylər Şurası (ICOM) tərəfindən xalqlar arasında mədəni mübadilə və əməkdaşlığın inkişafına kömək məqsədi ilə təsis olunmuş bu bayram hər il müxtəlif deviz altında keçirilir. Bu il Beynəlxalq Muzeylər Gününün devizi “Muzeylər bərabərlik üçün: müxtəliflik və inklüzivlik”dir.

Xalça Muzeyi Beynəlxalq Muzeylər Günü ilə bağlı təqdimatlar keçirəcək

18 may dünyada Beynəlxalq Muzeylər Günü kimi qeyd olunur. Beynəlxalq Muzeylər Şurası (ICOM) tərəfindən xalqlar arasında mədəni mübadilə və əməkdaşlığın inkişafına kömək məqsədilə təsis olunmuş bu bayram hər il müxtəlif deviz altında keçirilir. Bu il Beynəlxalq Muzeylər Gününün devizi “Muzeylər bərabərlik üçün: müxtəliflik və inklüzivlik”dir.

9 may faşizm üzərində qələbənin 75-ci ildönümü və Əzim Əzimzadənin 140 illiyi qeyd olunur

Bir neçə gündən sonra bir çox ölkələr kimi Azərbaycan da 9 may – faşizm üzərində qələbənin 75-ci ildönümünü qeyd edəcək. 1941-1945-ci illəri əhatə edən və tarixə Böyük Vətən müharibəsi adı ilə daxil olan müharibəyə son verən bu qələbədə Azərbaycan xalqının igid oğul və qızlarının əməyi və qəhrəmanlıqları az olmamışdır.

Tovuz məktəblilərinin İstiqlal Muzeyinə virtual ekskursiyası təşkil olunub

Ölkəmizdə koronavirus (COVİD-19) pandemiyası ilə əlaqədar olaraq tətbiq edilən xüsusi karantin rejimi dövründə İstiqlal Muzeyi virtual şəkildə fəaliyyət göstərir, müxtəlif layihələr, virtual təlim-treninqlər keçirir, onlayın ekskursiyalar təşkil edir.

Yunansıtanın "elculture" saytı Xalça Muzeyi barədə məlumat yayımlayıb

İtaliyanın məşhur “La Stampa” qəzetində Azərbaycan Milli Xalça Muzeyindən bəhs edilib

Muzeylərin fəaliyyətinə həsr olunmuş videokonfrans keçirilib